30.03.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Презентација књиге "Пад једне српске државе - РСК"

У свечаној сали Земунске гимназије одржана је промоције књиге бивше ученице наше школе Сање Лакић, сада студента четврте године Правног факултета.

У препуној сали уз њу су били и еминентни гости и експерти,

др Ј.Ћирић-Институт за упоредно право

Д.Милић,начелник агенције за мито и корупцију

Н.Попадић, песник

М.Шукало, коаутор књиге.

Промоцији су присуствовали ученици гимназије, професори наше школе али и многи посетиоци које интересује тема која се у књизи обрађује.

Ово је само један од пројеката који је почетак сарадње са бившим ученицима, а сада врло успешним младим људима.

Покретач пројекта је бивши разредни старешина проф. Лазовић Анђа, медијатор је била проф. Сувачаров Милана, а све уз подршку директора школе Милоша Бјелановића.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.