19.04.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посета Народној банци Србије

У склопу наставе социологије, одељење четврте године Земунске гимназије, посетило је са својом професорком Зорицом Перовић, Народну банку Србије, где су имали прилику да се у кратком временском периоду упознају са целокупним развојем новца у Србији.

Пуни ведрине и ентузијазма, окупили су се пред велелепном зградом и нестрпљиво чекали моменат када ће им бити дозвољено да уђу. Након рутинске провере ушли су у банку.

Кустос музеја дочекао их је у једној од просторија банке и одржао им кратко предавање о историји српског новца након којег су погледали кратак филм о Топчидерској ковници.

Након тога, сваки ученик добио је новчаницу са својим ликом што се матурантима посебно допало те је с’ тога логично зашто су то оценили као најкреативнији део посете.

Такође, прошли су кратак „курс“ где им је објашњено како да разликују праве од фалсификованих новчаница.

Све у свему, посета им се допала и тврде да су научили доста занимљивих ствари . Радују се већем броју едукативних посета у будућности.

Кристина Јовановић IV 10

Јована Димкић IV 10

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: књижевници и преводилоци – поред поменутих Милоша Ђурића и Рашка Димитријевића, поињемо Миховила Комбола, Кирила Тарановског, Оту Бихаљи Мерина, Милоша Бандића, Жарка Радаковића, Зорана Живковића, Душана Иванића, Наду Маринковић и Србу Митровића...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.