08.05.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Награда и ове године за Драмску секцију

После успешне премијере пред препуном салом позоришта “Пинокио”, драмска секција се представила и на Позоришним сусретима гимназија Србије у Крагујевцу. Веома добром игром, колективним духом на сцени, кроз хумор, Крагујевчани су препознали горчину и друштвену критику која је и била циљ ауторске представе Земунске гимназије. Ко и како постаје најбитнији, односно, једино битан, при реализацији екскурзија, шта и како ђаци доживљавају путовања, или само покушаје, како почиње, а како завршава екскурзија и по чему се памти, ко је одговоран за апсурд у приступу агенција које организују путовања и шта постају ђаци на том путовању - неки су од мотива представе. Публика је веома добро реаговала, а тражила се и карта више. На округлом столу којим завршава сваки дан Сусрета, чуле су се похвале, овога пута, чак и од драмске секције домаћина, Прве крагујевачке гимназије, што до сада није био случај.

У конкуренцији 24 позоришне представе драмска секција Земунске гимназије добила је престижну награду за најбољи сценски покрет. Пета година је за редом да Земунска добија награду! Ова награда недостајала је драмској и њу је било најтеже добити.

Драмска секција честита свим награђеним гимназијама и припрема још једно извођење за верну публику у Земуну.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: позориште – Тања Бељакова, Бранка Петрић, Љиљана Крстић, Јелена Вологоцева, Рахела Ферари, Никола Андрић, Јован Суботић, Јосип Кулунџић ...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.