08.05.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Награда и ове године за Драмску секцију

После успешне премијере пред препуном салом позоришта “Пинокио”, драмска секција се представила и на Позоришним сусретима гимназија Србије у Крагујевцу. Веома добром игром, колективним духом на сцени, кроз хумор, Крагујевчани су препознали горчину и друштвену критику која је и била циљ ауторске представе Земунске гимназије. Ко и како постаје најбитнији, односно, једино битан, при реализацији екскурзија, шта и како ђаци доживљавају путовања, или само покушаје, како почиње, а како завршава екскурзија и по чему се памти, ко је одговоран за апсурд у приступу агенција које организују путовања и шта постају ђаци на том путовању - неки су од мотива представе. Публика је веома добро реаговала, а тражила се и карта више. На округлом столу којим завршава сваки дан Сусрета, чуле су се похвале, овога пута, чак и од драмске секције домаћина, Прве крагујевачке гимназије, што до сада није био случај.

У конкуренцији 24 позоришне представе драмска секција Земунске гимназије добила је престижну награду за најбољи сценски покрет. Пета година је за редом да Земунска добија награду! Ова награда недостајала је драмској и њу је било најтеже добити.

Драмска секција честита свим награђеним гимназијама и припрема још једно извођење за верну публику у Земуну.

Упис

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.