19.05.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Међународна културна размена

ИТАЛИЈА (ГИМНАЗИЈА ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЈ - КАТАНИЈА) - СРБИЈА (ЗЕМУНСКА ГИМНАЗИЈА - ЗЕМУН)

Пројекат помогао ТЕЛЕКОМ - СРБИЈА

У оквиру пројекта међународне културне ученичке размене, група ученика првог, другог и трећег разреда Земунске гимназије учествовала је у пројекту размене са Гимназијом „Галилео Галилеј“ из Катаније, на Сицилији (Италија). У првој фази размене од 4. до 11. априла , ученици наше школе су били домаћини деци и професорима са Сицилије, те организатори и учесници бројних активности. Наши ученици су упознали госте са овдашњом културом, обичајима, језиком, историјом итд. Посетили су Крагујевац и Нови Сад, те све знаменитости Београда и околине. Приређен је и концерт Музичке секције у част гостију, где су извођене композиције на италијанском језику.

Друга фаза размене је реализована од 28. априла до 05. маја, када су наши ученици и професори отишли у узвратну посету на Сицилију. Домаћини су се трудили да гости из Србије што више тога виде: у Катанији су видели многе знаменитости, међу којима су Градска кућа и грчко позориште, оближња места Аћи Кастело и Аћи Треца, те старе градове Рагузу и Модику и чувену Таормину. Присуствовали су часовима са својим домаћинима и упознали се са тамошњим ученичким животом. Попели су се на Етну, иако је температура била изузетно ниска. Али највеће изненађење домаћини су приредили за 1. мај, за време православног Ускрса. Направили су праву ускршњу гозбу за све учеснике размене, коју деца из Земуна никад неће моћи да забораве.

Ова културна размена не би могла да се изведе да није било наших пријатеља из ТЕЛЕКОМА- СРБИЈА, који су нам, као и много пута до сада, помогли у реализацији исте.

Међународне размене су постале део васпитно- образовног процеса у нашој школи а ученици показују велико интересовање за овај вид неформалног образовања.

Остале слике можете погледати ОВДЕ

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.