30.05.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Изуј се

У уторак, 24.4.2016. године ђаци одељења 35, 38, 39, 310, као и чланови драмске секције Земунске гимназије посетили су Дечији културни центар са професорком српског језика и књижевности Сањом Каљевић и одгледали одличну представу - „Изуј се“, несвакидашње и јединствене Лудум лудум трупе, у режији Петра Ристовског, бившег ђака наше школе.

Оно што је специфично за ову трупу јесте то што они своје представе организују и осмишљавају сами. Врло су успешни што потврћују и бројне награде које је понела управо ова представа.

Алтернативна, модерна представа, сасвим оригинална и несвакидашња, одушевила нас је сценским покретом, снажном критиком државе и друштва, пропасти културе и очајне позиције данашњих глумаца, као и феноменалном музиком, плесом, и наравно , глумом!

Текст је написала Теодора Ристовски, која је уједно и главна глумица представе.

Стање апсурда, комедије, трагедије, надреализма, сарказма, кроз реч и покрет, представљено је кроз представу, па она одудара од класика на које је публика навикла и нуди нешто потпуно ново, и другачије. Како је текла, представа је мењала форму и динамику, од комедије па до драме са кобним заршетком, и оставила је јак утисак и много побуђених питања на која смо тражили одговор.

У жељи да нам појасне све недоречено и несхватљиво, ова група младих и изванредних уметника пристала је да дође до наше школе, погледа представу драмске секције наше школе и учествује у дебати која ће бити вођена у четвртак 02.06.2016. године у 19.30 сати у Свечаној сали наше школе.

Са нестрпљењем очекујемо наше госте и надамо се да ће уживати у разговору и дружењу са нама!

Све честитке!© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.