30.05.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Изуј се

У уторак, 24.4.2016. године ђаци одељења 35, 38, 39, 310, као и чланови драмске секције Земунске гимназије посетили су Дечији културни центар са професорком српског језика и књижевности Сањом Каљевић и одгледали одличну представу - „Изуј се“, несвакидашње и јединствене Лудум лудум трупе, у режији Петра Ристовског, бившег ђака наше школе.

Оно што је специфично за ову трупу јесте то што они своје представе организују и осмишљавају сами. Врло су успешни што потврћују и бројне награде које је понела управо ова представа.

Алтернативна, модерна представа, сасвим оригинална и несвакидашња, одушевила нас је сценским покретом, снажном критиком државе и друштва, пропасти културе и очајне позиције данашњих глумаца, као и феноменалном музиком, плесом, и наравно , глумом!

Текст је написала Теодора Ристовски, која је уједно и главна глумица представе.

Стање апсурда, комедије, трагедије, надреализма, сарказма, кроз реч и покрет, представљено је кроз представу, па она одудара од класика на које је публика навикла и нуди нешто потпуно ново, и другачије. Како је текла, представа је мењала форму и динамику, од комедије па до драме са кобним заршетком, и оставила је јак утисак и много побуђених питања на која смо тражили одговор.

У жељи да нам појасне све недоречено и несхватљиво, ова група младих и изванредних уметника пристала је да дође до наше школе, погледа представу драмске секције наше школе и учествује у дебати која ће бити вођена у четвртак 02.06.2016. године у 19.30 сати у Свечаној сали наше школе.

Са нестрпљењем очекујемо наше госте и надамо се да ће уживати у разговору и дружењу са нама!

Све честитке!Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.