22.10.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Предавање: „Шта је открио Алберт Ајнштајн?“

У четвртак, 22. септембра 2016. године, ученици и професори Земунске гимназије имали су изузетну прилику да присуствују предавању доцента Физичког факултета, Душка Латаса. Предавање је одржано у Свечаној сали Земунске гимназије, а тема предавања је била : „Шта је открио Алберт Ајнштајн?“.

Душко Латас, поред тога што је предавач на предметима Физичког факултета: Савремена физика и Квантна теоријска физика, предаје и у одељењу гимназије за ученике посебним способностима за физику, које је отворено у Земунској гимназији пре две године.

Тема предавања је заинтересовала ученике из овог одељења, као и друге, а посебно ученике четвртог разреда, који се кроз редовни програм физике упознају са Специјалном теоријом релативности, једним од најзначајнијих открића Алберта Ајнштајна.

Предавању су просуствовале и колегинице из других школа. Након предавања, ученици су постављали питања. Део атмосфере са предавања може се осетити кроз фотографије које се могу погледати овде.

Земунска гимназија,
22. септембра 2016. године
Биљана Стојичић, професор физике

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Професори МилетаСајић и Стеван Радовановић обојили су другу половину XX века у Гимназији. Први васпитавајући ученике да је сусрет са уметношћу најбогатији део живота, а други је свој стваралачки таленат преточио у десетину књига о Земуну, земунској култури и културним посленицима Земуна.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.