26.10.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Позоришна турнеја

Почела је позоришна турнеја 2-2 2-7 2-8 и 2-9! Деведесеторо ђака са својим професором Сањом Каљевић одгледало је "Кир Јању" у Народном позоришту, 24.октобра. После прочитане и обрађене лектире имали су прилику да упореде намере и идеје писца са модерним и комерцијалним решењима модерне режије.

Са пажњом и позоришном културом, која је била пример другим школама и групама грађана, ученици су одгледали представу поштујући и уважавајући труд уметника. Добру глуму појединаца наградили су аплаузом, али су праву позоришну критику развили на часовима књижевности који су уследили следећег дана. Замерке су биле бројне и поткрепљене објашњењима и образложењима. Они желе да се поштују идеје писаца и не мења дух епохе у којој је дело настало. Високе критеријуме поставили су им писци чије књиге са пажњом и љубављу читају. Такви су ђаци Земунске гимназије.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Мирослав Поповић (1926-1985.) - Приповедач и романсијер, предавао је у нашој школи руски језик. На страницама Поповићевих књига живе: доктор Вајс којим се поносе сви паланчани, и Јевреји и не-Јевреји, добри прота Петровачки; Невенка и Албрехтови; пробијају се кроз живот мајстор Тајбл и Давид Блануша; одбојни рустикални кочијаш Јеврем и Барухови; огрезли у снази победника прелазе свој пут од наследника до злочинаца Вили Пфајфер и Едуард Цајферт.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.