28.10.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Свечана академија поводом прославе Дана школе Земунске гимназије

Као и сваког октобра, Земунска гимназија је и ове године уз изванредан програм који су припремили њени професори и ђаци доследно обележила Дан школе, Свечаном академијом.

Програм су отворили водитељи, ученици другог разреда и чланови Драмске секције Кристина Мишић и Сима Топаловић, након којих се свим присутнима обратио директор школе господин Милош Бјелановић. Председница Фонда бивших професора и ученика Земунске гимназије, госпођа Славица Арсеновић, поздравила је присутне и обратила им се са неколико речи. Наравно, хор је извео студентску химну Gaudeamus igitur.

Академија је настављена наступом хора којим руководи професор музичке културе Анђа Лазовић, који је задивио публику својом елеганцијом, лепотом гласа и магичном атмосфером коју је створио. Они су отпевали песму из филма Хобит, уз солисте Бориса Мијатовића, Милана Стокановића, Петра Атлагића и пратњу флауте коју је свирала Дарја Поповић.

На хор се надовезала Теодора Радосављевић са песмом Чамац на Тиси, уз кореографију ритмичке секције коју чине феноменалне Уна Радовић, Лана Радовић, Милица Ђушишић и Марија Стефановић. Етно композицију извела је ученица Јована Зукановић која је овога пута повела и сестру Наташу. Њих две су очарале публику и добиле велики аплауз.

Чланови Ликовне секције, чијим радом руководи професор ликовне културе Војислав Клачар, представили су све оно што су до сада урадили и изнели планове које имају за ову школску годину. Сви присутни су позвани да после академије у нашој школи погледају изложбу у галерији Пролаз коју су препремили чланови Ликовне секције у сарадњи са Математичком секцијом.

Професорка латинског језика, Наташа Павловић, припремила је члана хора и певачке секције, предивну Нину Недић која нам је извела композицију италијанске певачице Сирије Sei tu.

Чарна Николић, бивша ученица Земунске гимназије, учинила нам је велико задовољство учешћем у нашој академији, у којој нам је отпевала прелепу џез композицију.

Највећи аплауз и највише овација изазвала је преслатка и енергична Јана Шантрић која је магично извела песму групе Негатив, Ја бих те сањала уз пратњу на гитари професора веронауке, Дарка Радовановића и професора информатике, Предрага Стојковића, као и сјајног Бориса Мијатовића.

Ученик IV3, Данило Лаловић, одсвирао нам је Рахмањинову клавирску композицију Прелидијум у којој је цела сала уживала. Ову композицију нежног тона, сменила је Ива Лаштро у изведби предивне песме Ане Татанђело Lo so che finira.

Борис Мијатовић, композитор, пијаниста, гитариста, музички продуцент, члан хора, оркестра, драмске секције и ученик IV3, одсвирао нам је своју композицију Валцер у ф молу!

Драмска секција је овога пута решила да избегне сусрет са сценом, и у договору са професором који руководи радом секције, професорком српског језика и књижевности, Сањом Каљевић, снимила филм Зашто драмска?. У овом филму су на шаљив начин извршили промоцију своје секције, навели неке од њених предности и разлоге због којих су захвални што она постоји.

Ток свечане академију су, са времена на време, употпуњавали делови филма Драмске секције, којим су чланови исте на занимљив начин показали разлику у виђењу школе код професора и ђака, као и како они виде школу у будућности.

У сусрет великом јубилеју, две године до 160, поносни смо и на ову 158. годину постојања наше Земунске гимназије.

Теодора Миклушев IV5
Новинарска секција

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.