09.11.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Хуманост матураната Земунске гимназије

Као и сваке године, Земунска гимназија је и овог новембра учествовала у добровољном давању крви. Основна идеја увођења овог хуманог чина у једну од саставних активности, које са собом носи матурантска година је буђење свести о вредностима ове и сличних акција. Овим човекољубивим гестом даваоци су упознали осећај истинске корисности и припадности друштвеној заједници у којој живе.

Давалаштво је одржано 9. новембра 2016. године у просторијама Клиничко -болничког центра Земун. Професорке Вукосава Живковић и Валентина Вукмировић Стефановић окупиле су ђаке испред улаза Земунске гимназије одакле су се сви заједно упутили ка горепоменутој здравственој установи. Потајни страх који је код неких ученика будила помисао на игле и крв су нестали када су их на улазу дочекали топли осмеси љубазних медицинских сестара које су све учиниле да би се они осећали што угодније. По речима ученика, сам процес давања крви био је безболан, а мисао да ће њихова донација сачувати и спасити нечији живот била је и више него довољна награда. Поред очекиване пријатне атмосфере која је била присутна, медицинско особље и професорке је посебно обрадовао високи број одазваних матураната. Донацији је приступило укупно 77 особа од којих је успешно крв дало 65, а због здравствених разлога одбијено 12. Прихватајући савете доктора да се узме њихов оброк захвалности, унесе довољно течонсти и избегне журба неколико сати након давања крви сви ученици су избегли могући осећај слабости.

Ово је још једна у низу хуманих акција коју је спровела Земунска гимназија и којом је поново доказала да Земунска има срце!

Ана Гагрица и Јована Крнета 4-4

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.