14.12.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посета гимназији у Крању

„Ноћни путеви".Тако је назван феноменални роман Гајта Газданова.И путовање у Словенију било је такво. Ноћ, колеге и много, много километара. Ипак, у добром друштву растојања су забава и учење, а тако је било и овај пут. Након што смо доспели у Крањ, и били примљени уз изванредну добродошлицу, обишли смо школу и посетили часове. Увидели смо начине на које функционише ова стара гимназија, а уприличена је и разноврсна приредба.Већи до колега увече је посетио Љубљану, а следећег дана обишли смо Шкоцијанске јаме и Копар а у повратку и Блед.

Са нашим домаћинима, Гимназијом Крањ, смо разменили искуства из наставе. Договорени си и нови видови сарадње између наших школа, занимљиви пројекти који би допринели унапређењу наставе и пружили нова искуства и могућности нашим ученицима.

Закључак је једноставан. Било је динамично и занимљиво.

Фото галерију са путовања у Словенију можете погледати овде

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Вилим Меснер (1904-1988.) - Вилика (како смо га из љубави звали), предавао је у нашем заводу географију и био један од најпопуларнијих професора у Земунској гимназији. Меснер је био и најбољи организатор екскурзија за наставнике и ученике. Његова највећа љубав (још од детињства) била је атлетика. Био је творац атлетског клуба у Земуну и осам година био државни рекордер у бацању копља; првак државе и Балкана и учесник олимпијских игара у Амстердаму и Лос Анђелесу.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.