14.12.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посета гимназији у Крању

„Ноћни путеви".Тако је назван феноменални роман Гајта Газданова.И путовање у Словенију било је такво. Ноћ, колеге и много, много километара. Ипак, у добром друштву растојања су забава и учење, а тако је било и овај пут. Након што смо доспели у Крањ, и били примљени уз изванредну добродошлицу, обишли смо школу и посетили часове. Увидели смо начине на које функционише ова стара гимназија, а уприличена је и разноврсна приредба.Већи до колега увече је посетио Љубљану, а следећег дана обишли смо Шкоцијанске јаме и Копар а у повратку и Блед.

Са нашим домаћинима, Гимназијом Крањ, смо разменили искуства из наставе. Договорени си и нови видови сарадње између наших школа, занимљиви пројекти који би допринели унапређењу наставе и пружили нова искуства и могућности нашим ученицима.

Закључак је једноставан. Било је динамично и занимљиво.

Фото галерију са путовања у Словенију можете погледати овде

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.