28.12.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Успех Дебатног клуба Земунске гимназије на такмичењу МЕФ 3

На факултету за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ) у четвртак 22.12.2016. године одржана је радионица и такмичење свих гимназија на територији Београда.

Ученици су присуствовали предавању на тему беседништва и презентовања „Причам, дакле постојим”, а затим је уследио такмичарски део.

Задатак је био да сваки тим (5 ученика) направи самостално презентацију на тему „Ја креирам свој пут” коју су излагали пред члановима жирија састављеног од професора факултета (МЕФ) и осталим учесницима такмичења.

Жири је после свих излагања донео једногласну одлуку прогласивши ученике Земунске гимназије најбољим.

I МЕСТО - Земунска гимназија и тим „Таурунум” који цине уценици:

· Маринковиц Алекса III-10

· Ивковиц Сара III-10

· Адамовиц Теодора III-5

· Мирцетиц Тамара III-5

· Младеновиц Данило III-8

II МЕСТО – Осма београдска гимназија и тим „Змајеви”

III МЕСТО – Седма београдска гимназија и тим „Филозофи”

Нашу школу су представљали ученици III разреда и чланови школског Дебатног клуба који води професор филозофије Марија Аранђеловић, у чијој пратњи су присуствовали и уз чију сарадњу су успешно завршили ово такмичење.

За освојено I место на такмичењу, уценици Земунске гимназије су поред диплома и сертификата о успешно завршеној радионици, добили и једногодишњу стипендију на МЕФ факултету.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Професори МилетаСајић и Стеван Радовановић обојили су другу половину XX века у Гимназији. Први васпитавајући ученике да је сусрет са уметношћу најбогатији део живота, а други је свој стваралачки таленат преточио у десетину књига о Земуну, земунској култури и културним посленицима Земуна.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.