28.12.2016.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Успех Дебатног клуба Земунске гимназије на такмичењу МЕФ 3

На факултету за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ) у четвртак 22.12.2016. године одржана је радионица и такмичење свих гимназија на територији Београда.

Ученици су присуствовали предавању на тему беседништва и презентовања „Причам, дакле постојим”, а затим је уследио такмичарски део.

Задатак је био да сваки тим (5 ученика) направи самостално презентацију на тему „Ја креирам свој пут” коју су излагали пред члановима жирија састављеног од професора факултета (МЕФ) и осталим учесницима такмичења.

Жири је после свих излагања донео једногласну одлуку прогласивши ученике Земунске гимназије најбољим.

I МЕСТО - Земунска гимназија и тим „Таурунум” који цине уценици:

· Маринковиц Алекса III-10

· Ивковиц Сара III-10

· Адамовиц Теодора III-5

· Мирцетиц Тамара III-5

· Младеновиц Данило III-8

II МЕСТО – Осма београдска гимназија и тим „Змајеви”

III МЕСТО – Седма београдска гимназија и тим „Филозофи”

Нашу школу су представљали ученици III разреда и чланови школског Дебатног клуба који води професор филозофије Марија Аранђеловић, у чијој пратњи су присуствовали и уз чију сарадњу су успешно завршили ово такмичење.

За освојено I место на такмичењу, уценици Земунске гимназије су поред диплома и сертификата о успешно завршеној радионици, добили и једногодишњу стипендију на МЕФ факултету.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Вилим Меснер (1904-1988.) - Вилика (како смо га из љубави звали), предавао је у нашем заводу географију и био један од најпопуларнијих професора у Земунској гимназији. Меснер је био и најбољи организатор екскурзија за наставнике и ученике. Његова највећа љубав (још од детињства) била је атлетика. Био је творац атлетског клуба у Земуну и осам година био државни рекордер у бацању копља; првак државе и Балкана и учесник олимпијских игара у Амстердаму и Лос Анђелесу.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.