18.04.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Дођи, научи, победи, пренеси знање!

Наша гимназија наставља традицију учешћа у разним пројектима који се баве предузетништвом. Ове године ће ученици трећег разреда заједно са професорком Маријом Аранђеловић учествовати у пројекту "Предузетник у средњој". Сарадњу са организацијом за промоцију потенцијала Србије - Промос, остварила је професорка Перовић Зорица. Пројекат садржи неколико етапа, о чему ћемо вас редовно извештавати.

у свечаној сали Земунске гимназије, у уторак 21.03. 2017. год. од 13:15 часова реализована је прва етапа пројекта. Успешни предузетници су ученицима трећег разреда одржали предавање на коме су им пренели своје искуство, и увели их у свет предузетништва. Након првог дела најактивнији средњошколци ће у групама од по пет ученика "правити фирме" кроз које ће пласирати своје пословне идеје у наредним деловима пројекта. Свим ученицима који су узели учешће у пројекту желимо пуно среће, и успешан рад њихових "фирми".

Перовић Зорица, проф.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.