24.04.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПРЕМИЈЕРА "ЛАЖЕ" Тита Макција Плаута у Свечаној сали Земунске гимназијe

Позивамо Вас у среду, 26.04.2017. у 19.30 у Свечану салу наше гимназије, на премијеру комедије “ЛАЖА” римског комедиографа Тита Макција Плаута у извођењу секције THEATRUM NOSTRUM.

Секција THEATRUM NOSTRUM је основана у циљу неговања античког драмског стваралаштва. Њен рад препознала је Фондација ИНДА (Fondazione Instituto Nazionale del Dramma Antico) из Сиракузе (Италија) и позвала децу и професоре да учествују на XXIII Фестивалу класичног театра младих (XXIII Festival Internazionale del Teatro Classico dei Giovani, Teatro Greco di Palazzolo Acreide, 06 maggio – 07 giugno 2017). На овом фестивалу, на којем ће учествовати преко осамдесет школа из читавог света, ученици Земунске гимназије извешће ову комедију 23. маја 2017. године као једина школа из Србије.

ЛАЖА је роб заљубљеног младића Чеде. Он ће разноразним триковима покушати да надмудри и војника Македонца и сводника Баџу и тата Симу, само да би његов господар Чеда био срећан са својом драганом Розом. А да ли ће у томе успети, видећете на премијери.

Карте ће се продавати по цени од 200 динара. За све информације, обратите се професорки Наташи Павловић, те члановима секције.

Чекамо вас!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.