04.05.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Наступ музичке секције Земунске гимназије на Отвореној позорници

Музичка секција школе је наступила на Отвореној позорници, испред Храма Светог Саве на Врачару, 26. априла у јутарњим часовима као део забавног програма на Сајму књига који је био у току.

Школски бенд под управом професора веронауке Дарка Радовановића је имао получасовни перформанс где су изведени велики хитови поп и рок, домаће и стране музике уз сјајне женске вокале, Јану Шантрић и Иву Лаштро. Ту су били сјајни инструменталисти, Борис Мијатовић - гитара, Петар Атлагић за кахоном те вокал Милан Стокановић.

Други део програма, је извела мешовита певачка етно група, са карактеристичним мелодијама и напевима нашег народа из различитих делова Србије, те Републике Српске Крајине, уз сјајан вокал Јоване Зукановић, те још осам пратећих вокала, под покровитељством професора музичке културе Анђе Лазовић..

Овим наступом смо опет показали нашу разноликост, свестраност и спремност да се увек радо одазовемо свим позивима са стране, културним манифестацијама и догађајима.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.