04.05.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Наступ музичке секције Земунске гимназије на Отвореној позорници

Музичка секција школе је наступила на Отвореној позорници, испред Храма Светог Саве на Врачару, 26. априла у јутарњим часовима као део забавног програма на Сајму књига који је био у току.

Школски бенд под управом професора веронауке Дарка Радовановића је имао получасовни перформанс где су изведени велики хитови поп и рок, домаће и стране музике уз сјајне женске вокале, Јану Шантрић и Иву Лаштро. Ту су били сјајни инструменталисти, Борис Мијатовић - гитара, Петар Атлагић за кахоном те вокал Милан Стокановић.

Други део програма, је извела мешовита певачка етно група, са карактеристичним мелодијама и напевима нашег народа из различитих делова Србије, те Републике Српске Крајине, уз сјајан вокал Јоване Зукановић, те још осам пратећих вокала, под покровитељством професора музичке културе Анђе Лазовић..

Овим наступом смо опет показали нашу разноликост, свестраност и спремност да се увек радо одазовемо свим позивима са стране, културним манифестацијама и догађајима.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.