09.05.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Смотра ученичких радова у Алексинцу 2017. године

У оквиру Међународне конференције о настави физике у средњим школама, која се већ пету годину одржава у Алексинцу, расписује се и Конкурс за ученички експериментални рад. Радове прегледа комисија а најбољи се приказују на Смотри, која је уврштена у програм конференције.

На Смотри ученичких радова, одржаној 4. марта 2017. године, у оквиру 5. Међународне конференције о настави физике у средњим школама, свој рад је приказала и наша ученица 4/6 разреда, Емилија Јовановић. Ментор при изради овог рада је била Биљана Стојичић, професор физике.

Ученици су приказивали своје радове пред комисијом и одговарали на питања.

Више о пројекту Сејши у акваријуму можете прочитати ОВДЕ

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.