05.11.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Посета Сајму књига

Сајам књига је био изузетно посећен ове године и сјајна прилика да се обиђе ова врхунска културна манифестација. У оквиру два дана Сајма, ученици 3-1 и 1-4 су посетили штандове и присуствовали промоцији књиге г. Винка Ступара "Православни кум". Писац се бави болним темама распада бивше Југославије и места које Србија сада има и заузима, те борби за очување националног идентитета.

У мноштву издавача било је немогуће обићи све, али велико интересовање грађана је показало да народ има велику жељу за културом, за том духовном храном коју ништа друго не може заменити. Уместо часова грађанског васпитања, ово су били много значјнији дани, због тога што свака пракса је за ученике много едукативнија - ту сами стичу своја искуства, стварају критички став и граде базу за будућом потребом да уче, креирају, стварају. Многи факултети, како државни, тако и приватни, имали су своје презентације, а и фирме које се баве професионалном оријентацијом, тј. усмеравањем ученика ка неким будућим професијама које ће означити њихов животни пут.

Као професору уметничког предмета, а такође и грађанског васпитања, издвојила се књига "Највећа књига о уметности на свету". Ученици су се помешали са масом посетилаца и свако је на неком штанду пронашао нешто што га је занимало.

Проф.грађ.васпитања

Лазовић Анђа

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

У Земунској гимназији отвара се 1926/27. школске године први биоскоп , 1934/35. основан је и Аеро-клуб. Тих година почиње са радом и ученички феријални савез – Стег , као и спортска друштва Витез и Сокол.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.