10.11.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Безбедни на интернету

Тим против насиља Земунске гимназије, у оквиру годишњег плана рада,предвидео је низ предавања и радионица, са циљем да се ученици, родитељи и професори оснаже у идетификацији тешкоћа и превазилажењу истих. У Свечаној сали Земунске гимназије, у понедељак 30.10.2017. одржана су два предавања, која су реализовали едукатори Фондације Тијане Јурић.

Прва радионица одржана је у 17.00 за ученике првог разреда и представнике Ученичког парламента. Тема радионице била је „Безбедност на интернету“, на којој су се ученици упознали са опасностима, које носи понашање, везано за употребу интернета и друштвених мрежа. Указано им је на ризике и штетне последице, које су резултат таквог понашања, као и на животне вештине, које ће им омогућити да не стекну и не развију лоше навике, везане за злоупотребу и зависност од интернета.

Предавање за родитеље одржано је у 18.00, а њему су присуствовали и представници Савета родитеља. Предавање је одржао Игор Јурић оснивач поменуте Фондације. Родитељи су се упознали са опасностима, које носи понашање, везано за настанак и развој зависности и ризичног понашања на интернету, и начинима превазилажења поменутих проблема. Реализовању ове активности помогли су и предметни наставници:Наташа Павловић, Страхиња Милојевић, Саша Порубски и Дејан Тмушић.

Перовић Зорица, проф.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.