10.11.2017.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Безбедни на интернету

Тим против насиља Земунске гимназије, у оквиру годишњег плана рада,предвидео је низ предавања и радионица, са циљем да се ученици, родитељи и професори оснаже у идетификацији тешкоћа и превазилажењу истих. У Свечаној сали Земунске гимназије, у понедељак 30.10.2017. одржана су два предавања, која су реализовали едукатори Фондације Тијане Јурић.

Прва радионица одржана је у 17.00 за ученике првог разреда и представнике Ученичког парламента. Тема радионице била је „Безбедност на интернету“, на којој су се ученици упознали са опасностима, које носи понашање, везано за употребу интернета и друштвених мрежа. Указано им је на ризике и штетне последице, које су резултат таквог понашања, као и на животне вештине, које ће им омогућити да не стекну и не развију лоше навике, везане за злоупотребу и зависност од интернета.

Предавање за родитеље одржано је у 18.00, а њему су присуствовали и представници Савета родитеља. Предавање је одржао Игор Јурић оснивач поменуте Фондације. Родитељи су се упознали са опасностима, које носи понашање, везано за настанак и развој зависности и ризичног понашања на интернету, и начинима превазилажења поменутих проблема. Реализовању ове активности помогли су и предметни наставници:Наташа Павловић, Страхиња Милојевић, Саша Порубски и Дејан Тмушић.

Перовић Зорица, проф.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.