19.01.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Сусрет са савременом песникињом Тањом Крагујевић

Књижевно вече од 23.11.2017. када је наша песникиња, Тања Крагујевић са ученицима Земунске гимназије разговарала о својој поезији – збирка песама „Од светлости од прашине“ (2014) - још увек је свеже у нашем сећању:

Како то наука и поезија говоре истим језиком?

Шта нам је све измамило осмех, изазвало смех на крају школског и радног дана?

Погледајте краћи одломак овог догађаја који је трајао два и по сата, а један трен за све нас – учеснике и публику.

Наша песникиња и суграђанка почаствовала нас је богатим прилогом о овом догађају на свом сајту (www.tanjakragujevic.com). Сва издања њених књига доступна су читаоцима као и овакви догађаји. Подстакла нас је да сваке школске године угостимо једног савременог песника. ХВАЛА за подршку и поверење!

Хелена Дондур (4-8) је водитељ књижевне вечери, осмислила плакат и дивну презентацију са пропратним текстовима.
Одломке можете прочитати ОВДЕ
Презентацију можете погледати ОВДЕ

Ивона Гиздовић (4-8) је заслужна заједно са Хеленом за цео пројекат – упоран и истрајан рад на ишчитавању писмених задатака 2 одељења (3-7 и 3-8, шк. 20016/17. године), критички одабир прилога, као и текстова за разговор.

Разговор водили ученици друге године – бирали текстове из писмених задатака садашњих матураната, осмишљавали питања за разговор са песникињом:
Дуња Беслаћ и Теодора Симић (2-4),
Анастасија Радак 2-11 (песникиња),
Даша Савић 2-3.

Александар Пешић 2-11 извео своју композицију и песму на књижевној вечери; припремио снимак за јавно приказивање и Огњен Милосављевић, Музичка школа „Коста Манојловић“, 2. р. ср. школе – гитаре и вокали.

Алекса Бановчанин 4-4 је снимио највећи део књижевне вечери и тако овековечио овај догађај заједно са Нином Петровић 2-4.

Наставник: Милана Сувачаров, професор српског језика и књижевности

Више можете видети на:

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.