29.01.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Светосавске литерарне награде за 2018. годину

Традиционално, Удружење бивших матураната и професора Земунске гимназије "Фонд" расписује Светосавски литерарни конкурс. Овогодишња тема била је "Савина путовања кроз два света".Стручни жири у саставу: професор Биљана Јурјевић, професор Драгана Кнежевић и професор Бошко Милосављевић, донео је следећу одлуку:

Победница овогодишњег конкурса је Даша Радовановић, ученица III-3.

Друга награда припала је ученику Вуку Баралићу, ученику I-11.

Трећа награда припала је ученику Николи Маркановићу, ученику III-10.

Имамо част да истакнемо да је Даша Радовановић освојила и прво место на међународном Светосавском литерарном конкурсу у организацији Друштва Свети Сава.

Свим награђеним ученицима ментор је била др Вукосава Живковић, професор српског језика и организатор рада литерарне секције у Земунској гимназији.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Вилим Меснер (1904-1988.) - Вилика (како смо га из љубави звали), предавао је у нашем заводу географију и био један од најпопуларнијих професора у Земунској гимназији. Меснер је био и најбољи организатор екскурзија за наставнике и ученике. Његова највећа љубав (још од детињства) била је атлетика. Био је творац атлетског клуба у Земуну и осам година био државни рекордер у бацању копља; првак државе и Балкана и учесник олимпијских игара у Амстердаму и Лос Анђелесу.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.