23.02.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Дебатна секција на ,,Данима београдске дебате“

Дани београдске дебате окупилу су велики број тимова из разних београских школа са циљем промовисања вештине дебатовања. Након стручних предавања која су одржана 8. и 9. децембра, ученици треће и четврте године имали су могућност да опробају своје знање и умеће на такмичењу, које се одржало 16. децембра у просторијама Факултета за безбедност и дипломатију.

Дебатну секцију Земунске гимназије на овом такмичењу представљало је 10 ученика (5 тимова): А. Ђ. (IV9) и Н. Б. (IV6), С.Т. Р. (IV4) и М. Н. (IV4), П. С. (IV10) и К. О. (IV3), Д. М. (IV8) и А. М. (IV10), Т.М. (IV5) и А. Ђ.(IV5), уз које је била професорка филозофије Марије Аранђеловић

Дебата се одржавала по британском парламентарном систему, где су говори трајали 5 минута, а судије биле професори Факултета за безбедност и дипломатију. Прва дебата била је на тему: ,,Овај дом сматра да је право на рад људско право”. Ученици наше школе износили су веома квалитетне и релевантне аргументе, па нас је чак четири тима представљало у четвртфиналу такмичења. У новој дебати на тему: ,,Овај дом би учинио предизборна обећања законски обавезујућим“, победу је однео тим састављен од Данила Младеновића и Алексе Маринковића и они су нас представљали у полуфиналној дебати.

Сходно важности момента, организатори су дали веома тешку тему у полуфиналу за наше представнике који су били прва опозиција: ,,Овај дом подржава нуклеарни програм Северне Кореје“. Иако су оба ученика Земунске гимназије лично сматрала да треба подржати овај програм, у датој ситуацији где су морали да оповргну разлоге зашто га треба подржати, показали су изразито умеће и упркос тежем задатку прошли у финалну дебату.

У финалу, Алекса Маринковић и Данило Младеновић су на тему: ,,Овај дом би забранио ријалити програм“ заузели друго место и на тај начин промовисали Земунску гимназију пред професорима и деканом Факултета за безбедност и дипломатију, гледаоцима из других београдских школа, као и пред представницима медија који су снимали ову дебату.

Алекса Максимовић

Више информација на страници Дебатна секција

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Милан Бесарабић (1908.) - Вајар, песник, педагог и карикатуриста, Милан Бесарабић предавао је у нашој школи ликовну уметност од 1951. до 1957. године. Оснивач је школе карикатуре у Земунској гимназији. Поред педагошког рада објавио је три збирке песама, а истовремено ваја, слика и компонује. Носилац је бројних дмаћих и страних признања, посебно освојених у Италији, Канади и Бугарској.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.