23.02.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Дебатна секција на светском првенству у дебати!

У суботу 11. 2. 2018. на Правном факултету одржане су квалификације за средњошколски тим који ће Србију, по први пут, представљати на светском средњошколском првенству у дебати. Ово такмичење ће се одржати од 17.7 - 27.7.2018. у Хрватској и Словенији и дебатује се на енглеском језику у World Schools формату.

Дебатну секцију Земунске гимназије су на овом турниру представљали Маринковић Алекса (IV10) и Младеновић Данило (IV8). Турнир је садржао четири рунде, где је након сваке рунде одређени број такмичара завршавао учешће. Судије су биле представници ,,Отворене комуникације“, најважније дебатне организације у Србији. Дебате су се одржавале у британском парламентарном формату, који је познат такмичарима, а теме су постајале све теже сходно току турнира.

Мерила на основу којих су учесници оцењивани су:

1. Стратегија говора

2. Квалитет анализе

3. Употреба енглеског језика

4. Сналажење у задатој позицији, са одређеним колегом

Представници дебатне секције су успели да прођу све 4 дебатне рунде, након којих је Маринковић Алекса изборио место у петочланом тиму за светско првенство, а Младеновић Данило је одређен за замену и учествоваће у припреми за такмичење која ће се одржавати 2 пута недељно на Правном факултету.

Више информација на страници Дебатна секција

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.