23.02.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Дебатна секција на светском првенству у дебати!

У суботу 11. 2. 2018. на Правном факултету одржане су квалификације за средњошколски тим који ће Србију, по први пут, представљати на светском средњошколском првенству у дебати. Ово такмичење ће се одржати од 17.7 - 27.7.2018. у Хрватској и Словенији и дебатује се на енглеском језику у World Schools формату.

Дебатну секцију Земунске гимназије су на овом турниру представљали Маринковић Алекса (IV10) и Младеновић Данило (IV8). Турнир је садржао четири рунде, где је након сваке рунде одређени број такмичара завршавао учешће. Судије су биле представници ,,Отворене комуникације“, најважније дебатне организације у Србији. Дебате су се одржавале у британском парламентарном формату, који је познат такмичарима, а теме су постајале све теже сходно току турнира.

Мерила на основу којих су учесници оцењивани су:

1. Стратегија говора

2. Квалитет анализе

3. Употреба енглеског језика

4. Сналажење у задатој позицији, са одређеним колегом

Представници дебатне секције су успели да прођу све 4 дебатне рунде, након којих је Маринковић Алекса изборио место у петочланом тиму за светско првенство, а Младеновић Данило је одређен за замену и учествоваће у припреми за такмичење која ће се одржавати 2 пута недељно на Правном факултету.

Више информација на страници Дебатна секција

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Академик Милош Ђурић (1892-1967.) предавао је у Земунској гимназији латински језик (1920-1923.), а у огромној активности професора Ђурића, која износи неколико стотина публикација, сажето је велико енциклопедијско знање.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.