26.03.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Представљање Округлог стола Земунске гимназије у Српској књижевној задрузи

Група ученица Земунске гимназије је са професорком Вукосавом Живковић позвана на промоцију Зворника радова о роману "Кукавичја пилад" Лабуда Драгића, одржану у СКЗ-у у четвртак 22. марта 2018. године.

Радови су објављени у тематском броју часописа “Узданица “из Јагодине. Сусрет је отворио уредник СКЗ Драган Лакићевић, који је посебно поздравио присутне ђаке Земунске гимназије. Поред неколико говорника који су представљали достигнуће тематске Узданице, реч је добила и др Вукосава Живковић, професорка Земунске гимназије. На предлог Драгана Лакићевића, професорка Живковић је поред осврта на достигнућа Округлог стола о роману "Кукавичја пилад" одржаног јуна прошле године, акценат ставила на његов одјек, односно начин организовања и резултате Округлог стола “Стваралаштво Лабуда Драгића” представљеног у Земунској гимназији 7.марта 2018.годин.

На Округлом столу у Земунској гимназији, одржаном на предлог проф. Живковић, присуствовао је Лабуд Драгић лично. Саслушао је радове ученика, који су сопственом рецепцијом и знањем представили готово цело његово стваралаштво. У ученичким радовима била су изнета њихова критичка мишљења, са књижевнотеоретском потпором. Теме које су обрађиване биле су разне, а углавном су то била промишљања о слици писца, представи детињства, лирским фрагментацијама дела, стилским одликама, разматрања о појединим ликовима... Сав напор био је у циљу приближавања овог захтевног стваралаштва младим читаоцима.

Излагање проф. Живковић било је заокружено са два предлога, која су се односила на самог писца, што је својеврсно ширење свести о његовом достигнућу. То су: организовање неког будућег Научног симпозијума о разматрању стваралаштва Лабуда Драгића, као и штампање његових изабраних или штампаних дела.

У прилогу је и снимак комплетног излагања проф. Вукосаве Живковић.

Извештај саставила - Јелисавета Милојевић III- 3

Више погледајте OВДЕ

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Не постоји ништа узбудљивије од повратка на место које је остало у човеку, и носи се као драгоценост. Нису у питању само рачи и осећања, већ нешто неизрециво, оно што човеку казује да је тамо где заправо треба да буде. Сваки повратак у Гимназију је само долазак на то место са којег никада нисам отишао.“ (Давид Албахари 31.03.1997.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.