27.03.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Mеђународна размена ученика

У марту ове године (од 3. до 7. марта 2018.) Земунску гимназију је посетило 26 ученика и 4 професора Гимназије „Шкофја Лока“ из Словеније. Наша школа већ годинама има веома успешну и разноврсну сарадњу са поменутом гимназијом. Овом приликом смо угостили једно њихово одељење треће године природно – математичког смера, упознали их са радом Земунске гимназије, као и смером за ученике надарене за физику.

Ученици Гимназије из Шкофија Локе су били смештени у породице наших ученика, који су се, у току школске године, пријавили за програм размене. Поред образовних садржаја, нашим гости су били у прилици да се упознају с Земуном, Београдом и његовим културно – историјским знаменитостима. Чини се да је посебно велики утисак на њих оставила посета музеју Никола Тесла, као и посете часовима математике, физике, енглеског језика, српског језика, хемије, ликовне културе, психологије и социологије.

Будући да је овакав вид међународне сарадње наишао на велико интересовање наших ученика у априлу ове године ће бити организована посета Гимназији „Шкофја Лока“, те ће на тај начин ученици Земунске гимназије бити у прилици да се упознају са школом која ради по европским стандардима, а професори обогате своје искуство сарадњом с колегама из Словеније.

Хвала свим ученицима и професорима Земунске гимназије који су узели учешћа у програму међународне размене ученика.

У галерији можете погледати и фотографије, настале овом приликом.

проф.социологије Јованка С. Брзаковић

Слике можете пoгледати ОВДЕ

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Давид Албахари (1948.) - Ученик Гиманзије, а сада дописни члан Српске академије наука и уметности, Албахари, поред бројних превода објавио је више књига приповедака и романа (Породично време, Судија Димитријевић, Циник, Снежни човек, Пијавице). За роман Мамац добио је Нинову награду и Балканику. Дела су му превођена на многе светске језике.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.