19.05.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Велики успех литерарне секције у финалу Поетског конкурса „Десанка Максимовић”

Већ четврт века јубиларан XXV међународни Поетски конкурс за најбољу песничку средњошколску збирку „Десанка Максимовић”, протекао је и ове године у најсвечанијем руху. Централна свечаност доделе награде финалистима, одржана је у Свечаној сали Ваљевске гимназије 15. маја 2018. године. Стручни жири у саставу: Драган Лакићевић (председник жирија), Матија Бећковић и Вера Ваш, доделио је треће место ученици Земунске гимназије Дини Вучај III-10 и њеном ментору др Вукосави Живковић.

Свечаној додели претходио је обилазак Модерне галерије и поставка слика модерне уметности „Свет прашине”. Сутрадан, 16. маја, на Тргу Десанка Максимовић ученици Ваљевске гимназије су извели пригодан програм, да би се цела свечаност завршила у Бранковини, где је одржан посебан уметнички програм и додела награде „Десанка Максимовић” песникињи Ани Ристовић.

Вукосава Живковић

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

У последњих неколико година обновљено је Соколско планинарско друштво и активно се пење на све планине Србије. Издвојио се у планинарењу Игор Скендер који се 2005. године, као најмлађи члан високогорске српске експедиције попео на Аконкагву, највиши врх Јужне Америке и на крову тог дела света развио заставицу Земунске гимназије. Нажалост Игор је несретним случајем на експедицији у Француској изгубио живот марта 2011.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.