19.05.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Велики успех литерарне секције у финалу Поетског конкурса „Десанка Максимовић”

Већ четврт века јубиларан XXV међународни Поетски конкурс за најбољу песничку средњошколску збирку „Десанка Максимовић”, протекао је и ове године у најсвечанијем руху. Централна свечаност доделе награде финалистима, одржана је у Свечаној сали Ваљевске гимназије 15. маја 2018. године. Стручни жири у саставу: Драган Лакићевић (председник жирија), Матија Бећковић и Вера Ваш, доделио је треће место ученици Земунске гимназије Дини Вучај III-10 и њеном ментору др Вукосави Живковић.

Свечаној додели претходио је обилазак Модерне галерије и поставка слика модерне уметности „Свет прашине”. Сутрадан, 16. маја, на Тргу Десанка Максимовић ученици Ваљевске гимназије су извели пригодан програм, да би се цела свечаност завршила у Бранковини, где је одржан посебан уметнички програм и додела награде „Десанка Максимовић” песникињи Ани Ристовић.

Вукосава Живковић

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Академик Милош Ђурић (1892-1967.) предавао је у Земунској гимназији латински језик (1920-1923.), а у огромној активности професора Ђурића, која износи неколико стотина публикација, сажето је велико енциклопедијско знање.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.