21.11.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Свечана академија у Мадленијануму

Почетак…

Свечана академија је почела државном химном "Боже правде" у извођењу хора Земунске гимназије под диригентском палицом професорке Анђе Лазовић, да би после ње уследила и гимназијска химна "Gaudeamus..."

Водитељ…

Са поносом истичемо да је маестрално водила целокупан програм новинар и уредница РТС-а Милица Недић, иначе матуранткиња Земунске гимназије 1989. године.

Говори…

Током Академије одржано је неколико пригодних говора и то овим редом:

Директора школе Милоша Бјелановића (матуранта Земунске гимназије 1978. године), заменика министра просвете, науке и технолошког развоја Александра Пајића и једне од водећих светских научница проф. др Гордане Вуњак Новаковић (матуранткиња Земунске гимназије 1967. године).

Документарни филм…

Премијерно је приказана пројекција документарног филма о 160 година постојања Земунске гимназије, која је на професионално високом нивоу представила значајне тренутке њене историје, али и њених специфичности и будућих оријентација.

Хор…

За крај програма, хор школе је извео двадесетоминутни програм. Музичка секција школе се побринула за уметнички програм који је био састављен од разноврсних жанрова музике, преко немачке попевке, екс Ју музике, до староградских песама и руских романси. Уз уметничко вођство проф. Лазовић Анђе, сарадње са бившим ученицима који су и данас значајни на пољу музике и уметности, и изузетним гостима, оркестром КУД „Батајница“. Сцена је била попуњена са 60 извођача различитог профила. Програм је спремљен и урађен са пуно ентузијазма, добре воље, великог уложеног труда и био је на високом уметничком нивоу.

Публика…

Подсетићемо се да је Свечаној академији поводом прославе 160 година постојања Земунске гимназије, одржаној у Мадленујануму 17.10.2018. са почетком у 18h, присуствовало неколико стотина истакнутих привредника, културних радника, научника, политичара, директора школа из региона и Европе.

Поклони…

Сваки од учесника је добио на поклон: посебно израђен сувенир, мали подсетник за ову прославу, репродукцију слике Земунске гимназије прослављеног сликара Драгана Руменчића и по примерак књиге коју су за ову прилику приредиле професорке српског језика и књижевности Земунске гимназије др Вукосава Живковић и мр Валентина Вукмировић Стефановић о великанима – истакнутим професорима и ђацима Земунске гимназије „Незаборав незаборављених“.

Био је то наш дан за понос!

др Вукосава Живковић, проф. српског језика и књижевности Земунске гимназије

Слике погледајте ОВДЕ

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Од тренутка кад сам, вечерас, крочила у ову прелепу стару зграду... осетила сам да долазим у сусрет изузетној вечери... захваљујући младој и мање младој публици: пријатној, пажљивој, живој“ ( Светлана Велмар-Јанковић, 22.10.1996.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.