7.12.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Карневал „У сусрет пролећу“ - конкурс

Карневал „У сусрет пролећу“, пројекат професора, ученика и Ученичког парламента Земунске гимназије, одржаће се другу годину заредом. Карневал се одржава, како и сам назив говори, последњих зимских дана, 20. фебруара 2019. године.

Опис прошлогодишњег пројекта: Карневал је почео у школској међу смени, односно у 13 сати, а завршио се након 2 сата. Тема фестивала била је одређена датумом, односно Светим Трифуном и Даном заљубљених. Сваки учесник такмичио се за најбољи костим, најбољу маску, а победник био награђен путовањем у Словенију.

Поворка је представљена од стране два водитеља, који су „путовањем“ по школском дворишту Земунске гимназије, пропутовали свет (штандове на којима је била стационирана свака земља тј. култура која се представила).

Водитељи су стизали редом до: Италије, Француске, Немачке, Енглеске, Јапана, Русије и Србије; где се свака од култура преставила плесом, игром, песмом, скечом, рециталом, презентацијом...

Током карневала, ученици Земунске гимназије имали су прилику да уче и да се упознају са различитим облицима ове маничестације широм Европе, али и света. Поред представљених култура, било је речи и о фестивалима Јужне и Северне Америке.

Обилазак света завршио се спаљивањем лутке (директора), како би се отерали зли духови зиме и рашириле руке најлепшем годишњем добу. Након прикупљених знања на најзанимљивији могући начин, учесници су заједно заплесали са организаторима, свима познате плесне кораке.

Музика, игра и смех обиловали су Земунском гимназијом, опростивши се од зиме.

Овогидишњи карневал укључује и госте из других школа. Конкурс за пријаве је отворен 05.12.2018. трајаће до 15.01.2019.

Попуњен конкурс можете послати на мејл:

mirk0@mail.ru - Мирко Милојевић, професор рускогјезика у Земунској гимназији

mateja.susa00@gmail.com - Матеја Шуша, председник Ученичког парламента Земунске гимназије

Конкурс можете преузети ОВДЕ

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.