21.12.2018.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Такмичење пословни изазови

Ученици Александар Пешић, Никола Милосављевић и Филип Стевановић из одељења 3-11, су 21.12.2018. године као представници Земунске гимназије узели учешће на Регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама, које се одржало у Београду. Такмичење је одржано у организацији Достигнућа младих, а под поковитељством Министарства просвете, омладине и спорта, УСАИД (USAID), Уни кредит банке и Универзитета Метрополитан.

Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање.

Регионално такмичење Пословни изазов је једнодневни догађај у коме представници академског и бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов“-задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема. Тимови уз помоћ пословних волонтера осмишљавају решење овог проблема и презентују га пред жиријем. Овогодишњи задатак односио се на осмишљавање производа или услуге која ће одшкринути врата и продужити време боравка у природи, а 22 тима је покушало да осмисли најбоље решење.

Ученик Никола Милосављевић је са својим тимом освојио прво место и пласман на Републичко такмичење.

Зорица Перовић

Више информација можете пронаћи на званичној фејсбук страници Достигнућа младих у Србији

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Академик Милош Ђурић (1892-1967.) предавао је у Земунској гимназији латински језик (1920-1923.), а у огромној активности професора Ђурића, која износи неколико стотина публикација, сажето је велико енциклопедијско знање.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.