4.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Математичка секција - клатно

Ако се усудимо да радове који су настали инспирисани клатном назовемо уметничким делима, онда сигурно можемо рећи да је та уметност заробити простор и време и све то окачити на зид, хмм...ипак смо ми математичари. Нисмо хтели да претерамо. Задовољили смо се тиме да направимо клатно у собним условима и песак, со, кукурузни гриз који је клатно сејало док се кретало ухватимо у хоризонталној равни пода.(Извини мама ☺, знам да ме волиш!) Јасно, ово импровизовано клатно нема све особине које по дефиницији клатно мора поседовати. Ако вас интересује да обновите оно што сте учили о клатну посетите en.wikipedia.org/wiki/Pendulum , а ако желите још више да научите посетите http://tesla.pmf.ni.ac.rs.

Изложба радова чланова математичке секције:

Немања Вукосављевић

Никола Тривановић

Катарина Матчетић

Елена Богдановић

Тијана Ковачевић

налази се у кабинету за математику. Ако желите и ви да направите сличну слику посетите нас на отвореним вратима Земунске гимназије.

Математичка секција, децембар 2018.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: математичари - Лаза Тадић, Јован Карамата, Војислав Авакумовић, Златко Мамузић,Станимир Фемпл и други...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.