4.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Математичка секција - клатно

Ако се усудимо да радове који су настали инспирисани клатном назовемо уметничким делима, онда сигурно можемо рећи да је та уметност заробити простор и време и све то окачити на зид, хмм...ипак смо ми математичари. Нисмо хтели да претерамо. Задовољили смо се тиме да направимо клатно у собним условима и песак, со, кукурузни гриз који је клатно сејало док се кретало ухватимо у хоризонталној равни пода.(Извини мама ☺, знам да ме волиш!) Јасно, ово импровизовано клатно нема све особине које по дефиницији клатно мора поседовати. Ако вас интересује да обновите оно што сте учили о клатну посетите en.wikipedia.org/wiki/Pendulum , а ако желите још више да научите посетите http://tesla.pmf.ni.ac.rs.

Изложба радова чланова математичке секције:

Немања Вукосављевић

Никола Тривановић

Катарина Матчетић

Елена Богдановић

Тијана Ковачевић

налази се у кабинету за математику. Ако желите и ви да направите сличну слику посетите нас на отвореним вратима Земунске гимназије.

Математичка секција, децембар 2018.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Станимир Фемпл (1903-1968.) - Станимир Фемпл био је ученик Земунске гимназије,а касније и професор (1933-1948), када је отишао на Електротехнички факултет. О Станимиру Фемплу, као наставнику и матеметичару његов ученик, Златко Мамузић, познати математичар рекао је: „Најснажнији утицај на математички развитак читаве генерације извршила је настава професора Фемпла. Његова настава математике била је прожета поезијом.“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.