6.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Земунска гимназија – Најбоља међу најбољима

Друштво „Свети Сава“ је и ове године, сада већ традиционално, расписало међународни књижевни конкурс за ученике основних и средњих школа РепубликеСрбије, РепубликеСрпске и дијаспоре. Пристигло је неколико стотина радова. Међу пристиглим радовима, издвојио се текст са изванредним естетским карактеристикама, посебним надахнућем и изражајношћу. Такозвану Велику награду, највеће ученичко признање, добила је наша матуранткиња Уна Коларић, ученица IV3, за текст под називом „Српски манастири – симболи светосавља“.Са поносом истичемо да то није све на интернационалном плану. Прва награда припала је такођеовогодишњој матуранткињи, ученици IV1, Милици Грдинић. У препуној сали Народне библиотеке Србије, уручене су им вредне награде. Поред дивних ученика, наша гимназија може да се похвали и успешним професорима српског језика и књижевности, мр Валентином Вукмировић Стефановић и др Вукосавом Живковић. Једногласном одлуком Извршног и Управног одбора Друштва „Свети Сава“, додељена је професорки српског језика и књижевности у Земунској гимназији др Вукосави Живковић, плакета и велико признање „запосебан допринос у раду и активности Друштва, а на добробит српског народа“.

Фонд бивших ученика и професора Земунске гимназије, наградио је ђаке који су написали најуспешније текстове на тему светосавља. Додељене су три треће, две друге и једна прва награда.

Треће место, ове године, припало је: Милошу Томићу ученику I11, Анђели Павловић ученици II9 и Катарини Ненадовић ученици IV3.

Друго место припало је: Василију Раковићу ученику II11 и Милици Грдинић ученици IV1.

Освајач прве светосавске награде је Уна Коларић, ученица IV3, која је свој првонаграђени рад прочитала на прослави Дана Светог Саве у Свечаној сали Земунске гимназије.

Честитамо!

Милица Грдинић

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Од тренутка кад сам, вечерас, крочила у ову прелепу стару зграду... осетила сам да долазим у сусрет изузетној вечери... захваљујући младој и мање младој публици: пријатној, пажљивој, живој“ ( Светлана Велмар-Јанковић, 22.10.1996.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.