9.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Радионица о роману Сеобе Милоша Црњанског

На традиционалном шездесетом Зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности, одржаном и ове године на Филолошком факултету у Беграду, две професорке Земунске гимназије – др Вукосава Живковић и мр Валентина Вукмировић Стефановић представиле су своју радионицу под називом „Традиционални и иновативни видови у тумачењу романа Сеобе Милоша Црњанског“ 1. фебруара 2019.

Радионица је била сконцентрисана на представљање пре свега конкретног примера добре наставне праксе, унутарпредметне и међупредметне корелације, спреге наставних и ваннаставних активности, савремених облика рада, као и садејства модерних и класичних принципа у извођењу конкретног наставног садржаја.

Укупно 149 колега из целе Србије, колико их је присуствовало на наведеној радионици, оценило ју је једном од најуспешнијих на целом семинару.

Зимски семинар - радионица

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.