9.2.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Радионица о роману Сеобе Милоша Црњанског

На традиционалном шездесетом Зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности, одржаном и ове године на Филолошком факултету у Беграду, две професорке Земунске гимназије – др Вукосава Живковић и мр Валентина Вукмировић Стефановић представиле су своју радионицу под називом „Традиционални и иновативни видови у тумачењу романа Сеобе Милоша Црњанског“ 1. фебруара 2019.

Радионица је била сконцентрисана на представљање пре свега конкретног примера добре наставне праксе, унутарпредметне и међупредметне корелације, спреге наставних и ваннаставних активности, савремених облика рада, као и садејства модерних и класичних принципа у извођењу конкретног наставног садржаја.

Укупно 149 колега из целе Србије, колико их је присуствовало на наведеној радионици, оценило ју је једном од најуспешнијих на целом семинару.

Зимски семинар - радионица

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Сава Шумновић (1896-1942.) - Велики српски сликар Сава Шуманивић завршио је свих осам разреда и матурирао у Земунској гимназији. Још као четворогодишњак био је заинтересован за сликарство. Његов професор цртања (како се тада говорило) Исидор Јунг упућивао га је у „импресионистичко сликање и то на начин Сезанов и Ван Гогов“, како је касније и сам Шумановић записао. Савин професор није имао већег сликарског дара, али је знао, по речима Каћуше Малетин, „да сремачком дерану покаже прави пут“.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.