19.3.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Предавање сарадника Института за молекуларну генетику и генетичко инжињерство

Дана 05.03.2019. године у 19ч у Земунској гимназији одржано је предавање на тему „Кад риба пуши здравље руши”. Ово је само једно од циклуса научно-популарних предавања која ће се одржавати у Земунској гимназији. Предавачи су бивши ученици Земунске гимназије, а тренутно раде на Институту за молекуларну генетику и генетичко инжињерство. Циљ предавања је популаризација науке, али Земунској то није било потребно пошто се за предавање заинтересовао велики број ученика, махом четврте године али и ученика осталих разреда. Прво предавање је за циљ имало да помогне ученицима у упознајавању са научним методама, као и да чују препоруке и искуства старијих.

Остала предавања из овог циклусаће бити везане за интересантне теме као што су програмирање ћелија, молекуларна биологија биљака, резистенција на антибиотике и друге. Ово је само почетак и очекујемо још већи број заинтересованих и још занимљивих предавања.

Желимо да се захвалимо и професору биологије Земунске гимназије Биљани Јаковљевић уз чију помоћ и труд су ова предавања организована.

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Рашко Димитријевић (1898-1988.) - Предавао је француски језик у нашој школи од 1924-1930. године. Поред објављених радова Рашко Димитријевић био је, првенствено, беседник. Његове предавања на Филозофском факултету су посећивали студенти разних факултета. Његова реч је опчињавала, те су га без даха једнако слушали будући професори писци, лекари, правници, инжењери.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.