27.5.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Mатуранти Земунске гимназије у гостима код песника Матије Бећковића

У препуној сали Музеја ПТТ, 22.маја 2019.године одељење 4.5, матуранти Земунске гимназије, имали су два необична часа књижевности. Наставну јединицу ,,Избор из поезије Матије Бећковића" обрадили су уз живу реч самог песника. Пуна два сата песник је казивао своју поезију и своје животне мудре закључке. Смењивао се смех, горчина, туга, ређали су се мотиви највеће љубави, детињства, осуде, опомене, смеха и упозорења. Свака је песма нашла свог читаоца, свака емоција је дошла до свог срца. Песник је био неуморан, расположен и обрадован јер је толико младих било међу публиком.

Оно највредније што носе матуранти са ове књижевне вечери је песникова истина о књизи:,, Телефони, таблети, рачунари застаревају, кваре се и морају да се баце; књига је вреднија што је старија!

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Вилим Меснер (1904-1988.) - Вилика (како смо га из љубави звали), предавао је у нашем заводу географију и био један од најпопуларнијих професора у Земунској гимназији. Меснер је био и најбољи организатор екскурзија за наставнике и ученике. Његова највећа љубав (још од детињства) била је атлетика. Био је творац атлетског клуба у Земуну и осам година био државни рекордер у бацању копља; првак државе и Балкана и учесник олимпијских игара у Амстердаму и Лос Анђелесу.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.