7.11.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Конференција БИЗИТ 2019 – Дигитална економија 2020 „Деца будућности“

У петак, 7.11.2019. од 17:15 -18:25 група заинтересованих ученика Земунске гимназије из одељења са посебним способностима за информатику и физику је учествовала на Конференцији БИЗИТ 2019 – Дигитална економија 2020 - „Деца будућности“. Конференција је одржана у Клубу посланика, у Толстојевој 2, у Београду.

У првом делу конференције ученици су имали прилику да чују излагање Проф. Др Ранка Рајовића о утицају дигитализације на когнитивне способности деце.

Професор Рајовић је као доктор медицине, оснивач Менсе и аутора НТЦ система учења кроз занимљиве примере приближио практичну примену неуронауке у педагогији и животу.

У другом делу панела било је речи о образовању за дигитално доба. Поред власника успешних домаћих приватних компанија на панелу су учествовали:

• Проф. др Мило Томашевић, Декан Електротехничког факултета у Београду,
• Проф. др Весна Спасојевић Бркић, Декан Машинског факултета у Београду,
• Јасмина Николић, представник Филолошког факултета у Београду,
• Проф. др Ненад Филиповић, Ректор Универзитета у Крагујевцу и
• Проф. др Миодраг Поповић, представник Националног савета за високо образовање.

Ученици су могли да чују мишљење учесника панела на тему занимања у будућности и начина школовања за њих. Закључак је да се ученици данас школују за занимања која још увек не постоје, која ће тек настати и да је веома важно да науче да мисле, да се оспособе да примењују знања из више области и вежбају тимски рад. Савет средњошколцима је да при избору факултета и занимања треба да ослушкују потребе окружења и тржишта али и да прате своја инфересовања.

Jeлена Бошковић, проф. рачунарства и информатике


Земунска гимназија - списак учесника на конференцији
БИЗИТ 2019 – Дигитална економија 2020
„Деца будућности“

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.