28.1.2020.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

УСПЕШНИ ЉУДИ – МАТУРАНТИ ЗЕМУНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Трибина Успешни људи – матуранти Земунске гимназије одржана је 23.01.2020. године у 18 часова у библиотеци Земунске гимназије. За организацију су заслужни Клуб матичне културе Земуна и Земунска гимназија. Поздравивши све госте, трибину је отворио директор Земунске гимназије, Милош Бјелановић. Част да буде гост овакве, по четврти пут одржане трибине, припала је проф. др Душану Живковићу, декану Пољопривредног факултета.

Публика је са пажњом слушала разговор господина Живковића и наших водитеља мр Валентине Вукмировић Стефановић и мср Николе Мириловићa. Господин Живковић причао је о томе како је и зашто уписао Земунску гимназију и на који начин су му знања која је у њој стекао помогла у каснијој каријери и животу. Међу публиком, коју су већином чинили ученици Земунске гимназије, била је и професорка господина Живковића Споменка Медурић. Током даљег разговора, сазнали смо зашто се професор Живковић определио за Пољопривредни факултет, на који начин је положио пријемни испит, како су текле његове студије, као и професионална каријера у земљи и иностранству. Поред тога, имали смо прилику да чујемо анегдоте о организацији кошаркашких турнира у Земунској гимназији. На крају ове дивне вечери, господин је ученицима поручио да буду поносни што су ученици школе која постоји већ сто шездесет година и да обавезно упишу факултет који их занима.

Било је велико задовољство присуствовати трибини чији је гост-домаћин био проф. др Душан Живковић.

Оранизатори трибине са проф.др Душаном Живковићем

Никола Мириловић

Валентина Вукмировић Стефановић

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: књижевници и преводилоци – поред поменутих Милоша Ђурића и Рашка Димитријевића, поињемо Миховила Комбола, Кирила Тарановског, Оту Бихаљи Мерина, Милоша Бандића, Жарка Радаковића, Зорана Живковића, Душана Иванића, Наду Маринковић и Србу Митровића...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.