30.9.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Успешни људи - матуранти Земунске гимназије

Трибина Успешни људи - матуранти Земунске гимназије по први пут је одржана у Свечаној сали Земунске гимназије 26.9.2019. године у 18 часова у организацији: директора школе Милоша Бјелановића, др Вукосаве Живковић, мр Валентине Вукмировић Стефановић и мср Николе Мириловића. Трибину је отворио пригодним говором директор Милош Бјелановић. Част да буде први гост трибине припала је проф. др Лазару Давидовићу, директору Клинике за васкуларну хирургију Клиничког центра Србије.

Публика је са пажњом слушала разговор који су са господином Давидовићем водили: Никола Мириловић и Валентина Вукмировић Стефановић. Професор Давидовић је испричао бројној публици како је и због чега уписао Земунску гимназију, који професори су највише утицали на његов даљи професионални и лични развој, као и на који начин је положио пријемни на Медицинском факултету у Београду. Током даљег разговора, сазнали смо како су текле студије професора Давидовића и због чега је одабрао баш да специјализира хирургију. На крају овог веома емотивног и инспиративног разговора, господин Давидовић је предложио присутним ученицима шта би требало да прочитају од српске и светске литературе, као и због чега треба да буду поносни ученици школе чија традиција сеже још у период од пре сто шездесет година. У публици су поред садашњих ученика и професора школе, били и Давидовићеви другови из одељења, као и његови професори: Михаило Гркинић и Василије Вујић Винце.

Врло лепо и емотивно вече завршило се носталгично како за госта, тако и за публику, али дружење господина Давидовића, његових школских другова и директора школе наставило се и после одржане трибине у просторијама школе. Била је част, задовољство и понос бити део организације трибине чији је први гост-домаћин био проф.др Лазар Давидовић.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Као и увек, лепо се осећам на месту где се успомене и стварност за мене укрштају. Са овом књигом осећам чак већу одговорност према ученицима и читању, али и изазов да управо ученицима понудим више. Већ сада се редујем новом сусрету!” (Давид Албахари, 10.11.1998.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.