22.11.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Успешни људи – матуранти Земунске гимназије

Трибина Успешни људи – матуранти Земунске гимназије одржана је по други пут у библиотеци Земунске гимназије 22.11.2019. године у 18 часова у организацији Клуба матичне културе Земуна и Земунске гимназије: директора школе Милоша Бјелановића, др Вукосаве Живковић, мр Валентине Вукмировић Стефановић и мср Николе Мириловића. Трибину је отворио пригодним говором директор Милош Бјелановић и председник Клуба матичне културе Земуна Светозар Тоза Љубинковић. Част да буде други гост трибине припала је проф. др Тањи Мишчевић, редовној професорки Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Публика је са пажњом слушала разговор који су са професорком Мишчевић водили: Никола Мириловић и Валентина Вукмировић Стефановић. Професорка Тања Мишчевић је испричала бројној публици како је и због чега уписала Земунску гимназију, који професори су највише утицали на њен даљи професионални и лични развој, као и на који начин је положила пријемни испит. У публици је био и Тањин професор географије Михаило Гркинић. Током даљег разговора, сазнали смо како су текле њене студије као и професионална каријера у земљи и иностранству. На крају овог веома емотивног и инспиративног разговора, професорка Мишчевић је предложила присутним ученицима шта би требало да прочитају од српске и светске литературе, као и због чега треба да буду поносни ученици школе чија традиција сеже још у период од пре сто шездесет година.

Врло лепо и емотивно вече завршило се носталгично како за професорку Мишчевић, тако и за публику. Била је част, задовољство и понос бити део организације трибине чији је гост-домаћин била проф. др Тања Мишчевић.

Организатори трибине са проф. др Тањом Мишчевић

Никола Мириловић
Валентина Вукмировић Стефановић

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Од тренутка кад сам, вечерас, крочила у ову прелепу стару зграду... осетила сам да долазим у сусрет изузетној вечери... захваљујући младој и мање младој публици: пријатној, пажљивој, живој“ ( Светлана Велмар-Јанковић, 22.10.1996.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.