18.12.2019.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Петак тринаести у Салигији

Ученици 1.4, 1.5, 1.11, 1.12 и 3.9 у петак, 13.децембра храбро су закорачили у хотел Салигију на Самит седам грехова.

Позоришна представа Лудум, лудум трупе ,,Saligia“отворила је многа питања и покренула размишљања о греховима у сваком од нас. Глума, покрет, игра, музика, светлосни ефекти, сценографија, све је било у истој функцији – Мисли и промисли себе и свет око себе!

Изузетно задовољство су нам приуштили глумци који су после представе са нама разговарали, одговарали на питања и слушали наше утиске. Добили смо и велику награду, коментар да смо ,,чаробна публика“.

Нас сто двадесет петоро, под јаким утиском и са великим задовољством, кренуло је из позоришта са нестрпљењем ишчекујући следећи заједнички одлазак у позориште.

Свако се од нас освртао и проверавао да ли су и они пошли за нама, грехови – Блуд, Завист, Лењост, Похота, Бес, Гордост, Прождрљивост...или су они у нама? Барем ћемо о томе од сада мислити.

Неке од изговорених реченица после представе:

,,Нас су водили до сада само на неке дечје представе, ово је велико изненађење за мене, веома ми се допало.“

,,Сами сте писали текст? Ја сам одушевљена!“

,,Ко је убио Човечност?“

,,Човечност су убили сви грехови.“

,,Веома ми се свидео почетак са маскама. Снажан утисак је оставио на мене.“

,,Бог је створио свет. А онда су Грехови направили своју поделу.“

,,Ко си ти? Ко си ти?“

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.