23.11.2021.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

СВЕТСКИ ДАН ТУРИЗМА У ЗЕМУНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Светски дан туризма 27. септембар

Одржан је у Земунској гимназији у уторак, 26. 10. 2021. године, у време трајања шестог и седмог часа, у организацији Географске секције Геа. Уводну реч је имала професорка географије Сања Милисављевић, која је и координатор рада Географске секције Геа.

Одржана је изложба фотографија „Записи из Будимпеште“ ученика: Миле Димић, Вање Бошковић, Саре Трајковић и Теодоре Гашовић (Уметност и дизајн, проф. Војислав Клачар).

Публика је погледала репортажу „Скијање и туризам“ Матије Лукића. Такође, представљена је репортажа „Sky is the limit“, чији су заједнички аутори: Маја Баришић, Нада Букатаревић, Ана Љуштина и Јулијана Цветковић (Здравље и спорт, проф. Миљан Радуловић).

Ученица Јована Марковић је на немачком језику рецитовала песму Хајнриха Хајнеа „Лорелај“. Њу је припремила професорка немачког језика Маја Спасојевић.

Андреј Богдановић, ученик петог разреда Основне школе „Лазар Саватић“, представио је своју репортажу на енглеском језику о Земуну: „Ја као водич“.

Активност којом је завршео обележавање Светског дана туризма је била под називом „Водимо вас“. Проглашени су победници пројектних радова.

Прво место је освојила репортажа „Ташмајдан“ Луке Кукоља, ученика одељења 3/2.

Друго место је освојила репортажа „Плитвичка језера“ ученице 3/6, Маје Хркаловић.

Треће место су поделила три рада:

- репортажа „Мокрин“ ученице 3/6, Софије Стојановић;

- репортажа „Кнез Михаилова улица и Трг републике“ ученице 3/2, Иве Васковић и

- репортажа „Рим“ ученика 3/1, Петра Нововића.

Дипломе и медаље су поделили професори географије Сања Милисављевић и Жарко Петровић и форографисали се са ученицима и учесницима који су подржали пројекат.

Марија Беара,

проф. српског језика и књижевности

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Професори МилетаСајић и Стеван Радовановић обојили су другу половину XX века у Гимназији. Први васпитавајући ученике да је сусрет са уметношћу најбогатији део живота, а други је свој стваралачки таленат преточио у десетину књига о Земуну, земунској култури и културним посленицима Земуна.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.