13.12.2021.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ЈАВНИ ЧАС СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

Велике људе памтимо по њиховим делима. Прошло је 150 година од рођења Јована Дучића, а испред његовог имена може да се напише више професија. За нас је он на нашим часовима био један од највећих песника које је српска књижевност имала.

О њему се може говорити дуго и пуно. Пожелели смо да све што смо истражили и сазнали поделимо - са својим родитељима.

Одељења трећег разреда, 3/4 и 3/5, одржали су час који је био отворен и јавни за све који су хтели да слушају о Јовану Дучићу, а нарочито за родитеље. Часови су одржани у Свечаној сали Земунске гимназије. Родитељима се обратила Сања Каљевић, професор српског језика и књижевности и захвалила на томе што су, и поред обавеза, прихватили овај позив и ставили своје дете на прво место у свом животу.

,,Част нам је, поштовани родитељи, што сте вечерас са нама. Осећамо сви велико задовољство, јер од основне школе нисте видели своју децу у наставном процесу. Поред задовољства осећамо и велику одговорност да на прави начин покажемо квалитет наше наставе. Велику захвалност упућујем у име свих запослених у школи јер сте имали поверења у нас и своје дете уписали баш у нашу школу. Вечерас ћемо, сви поносни, учити и уживати.“

Ученици су у форми рада у групама говорили о животу Јована Дучића, његовој дипломатској каријери, поезији и путописима. Кроз стихове песника, назирала се и градила сасвим другачија фигура родољуба, дипломате, путника и мислиоца. Путовали смо у снове, љубав, лепоту, али и у Будимпешту, Мадрид, Рим, Лисабон, Требиње.

Задовољство је било обострано, вече необично, али праве вредности истакле су значај овог јавног часа: љубав према својима и према образовању, поштовање другова у наставном процесу и наставних садржаја и транспарентност часова српског језика и књижевности у Земунској гимназији.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

У Земунској гимназији отвара се 1926/27. школске године први биоскоп , 1934/35. основан је и Аеро-клуб. Тих година почиње са радом и ученички феријални савез – Стег , као и спортска друштва Витез и Сокол.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.