19.06.2023.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА ИСТОРИЈЕ

Током школске 2022/23. године наставница историје Љиљана Раковић је у другом разреду испланирала пројектну наставу за сва одељења друштвено-језичког и природно-математичког смера. Реализација пројекта на тему „Држава и институције, Друштвени и привредни односи и Култура и свакодневни живот у средњем и новом веку“ трајала је од краја децембра 2022. до јуна 2023. Пројектна настава је предвиђала систематизацију градива о развоју државе, друштва и културе током средњег и новог века. У свим одељењима ученици су били подељени у три групе, а свака од њих је обрађивала једну од задатих тема.

На следећем линку можете погледати један од реализованих часова за који смо добили одобрење родитеља за јавно приказивање.

Реализација часа друге групе одељења 2/9 која је обрађивала тему Друштвени и привредни односи 07.06.2023:

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.