Наставни материјал

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Школа код куће

Историја

Велика сеоба народа и последице
Oпис: Наставни материјал за учење на даљину Опадање и пропаст Западног царства. Сеоба народа и стварање „варварских“ држава у Европи настао у програму еXе (eLearning XHTML еditor) намењен је усвајању и стицању знања о пропасти Западног римског царства и насељавања нових народа на простор западне и средње Европе, као и провери ученог градива и евалуацији. Овај материјал садржи различите мултимедијалне форме (анимације, графичке, звучне, видео записе) које омогућавају активирање различитих чула и посебних индивидуалних способности сваког ученика. Примењена технологија је блиска ученичком узрасту и младалачким интересовањима.
Врста материјала: Материјал за обраду, учење и проверу наставног градива намењен ученицима И разреда гимназије друштвено-језичког и природно-математичког смера / е - леарнинг
Област: историја, Рани средњи век
Аутор: Љиљана Раковић, професор историје, Земунска гимназија

Веровања људи у доба праисторије
Oпис: Сценарио за час Веровања људи у доба праисторије. Огледни час је спроведен на часу историје (изборни предмет), смер здравствени неговатељ (трећи степен)
Врста материјала: за наставнике
Област: историја
Аутор: Тања Динић, професор историје, (школска 2007/08.) Медицинска школа "Надежда Петровиц", Земун

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

У Земунској гимназији отвара се 1926/27. школске године први биоскоп , 1934/35. основан је и Аеро-клуб. Тих година почиње са радом и ученички феријални савез – Стег , као и спортска друштва Витез и Сокол.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.