Наставни материјал

PRETRAGA
Поделите ову страну:

Школа код куће

Историја

Велика сеоба народа и последице
Oпис: Наставни материјал за учење на даљину Опадање и пропаст Западног царства. Сеоба народа и стварање „варварских“ држава у Европи настао у програму еXе (eLearning XHTML еditor) намењен је усвајању и стицању знања о пропасти Западног римског царства и насељавања нових народа на простор западне и средње Европе, као и провери ученог градива и евалуацији. Овај материјал садржи различите мултимедијалне форме (анимације, графичке, звучне, видео записе) које омогућавају активирање различитих чула и посебних индивидуалних способности сваког ученика. Примењена технологија је блиска ученичком узрасту и младалачким интересовањима.
Врста материјала: Материјал за обраду, учење и проверу наставног градива намењен ученицима И разреда гимназије друштвено-језичког и природно-математичког смера / е - леарнинг
Област: историја, Рани средњи век
Аутор: Љиљана Раковић, професор историје, Земунска гимназија

Веровања људи у доба праисторије
Oпис: Сценарио за час Веровања људи у доба праисторије. Огледни час је спроведен на часу историје (изборни предмет), смер здравствени неговатељ (трећи степен)
Врста материјала: за наставнике
Област: историја
Аутор: Тања Динић, професор историје, (школска 2007/08.) Медицинска школа "Надежда Петровиц", Земун

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Горан Паскаљевић (1947.) - Познати филмски редитељ завршио је чувену филмску академију ФАМУ у Прагу. Паскаљевић је снимио тридесетак документарних, краткометражних и четрнаест целовечерњих филмова, од којих су скоро сви и учествовали и добијали признања и награде на највећим светским фестивалима (Кан, Берлин, Венеција, Торонто). За филм Буре барута добио је награду Европске филмске академије као најбољи европски филм 1999. Филмски часопис Вариетy га је уврстио 2001. године у пет најзначајнијих светских редитеља.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.