Ученички парламент

PRETRAGA
Поделите ову страну:

23.10.2017.

БОСИФЕСТ

Осмо издање Београдског интернационалног филмског фестивала за особе са инвалидитетом „Босифест'' одржао се од 10. до 12. октобра у „Сава центру” под слоганом „Покрени промену”. Ученички парламент, као и до сада, испратио је све актуелне догађаје у Београду, па тако и овај. Наши ученици погледали су више од десет филмова током трајања фестивала из Пољске, Русије, Француске, Италије, Индије, Израела, Велике Британије, Чешке Републике и Србије. Такође, присуствовали су и пратећем програму фестивала и радионицама на тему „Утицај медија- филма на креирање ставова према особама са инвалидитетом” , „Примена и значај медија у инклузивном образовању” и „Култура, толеранција, различитости”.

Овај фестивал је значајан за све људе и ученике који су сазнали латентне стране живота особа са инвалидитетом. Могу да кажем да се подигла и свест о толеранцији и разумевању код наших ученика који су присуствовали „Босифест-у” . Добили смо и неколико идеја како да допринесемо свим особама са хендикепом преко Библиотеке града Земуна, што ће бити и велики изазов за наш парламент. Надам се да ће из године у годину овај фестивал расти, и да ће све већи број деце са инвалидитетом похађати школе у Србији.

Председник ученичког парламента

Теодора Адамовић 14.10.2017.

08.03.2017.

8. МАРТ У ЗЕМУНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Ученички парламент се потрудио да свим девојкама и женама у Земунској гимназији улепша празник жена – 8. март. Парламентарци су у обе смене ученицама као и професорима и спремачицама делили слаткише и ручно прављене руже. Цела школа је била облепљена папирима великог и малог формата на којима су биле написане чињенице, занимљивости, као и шаљиви изрази везани за женски и мушки пол. Акција је протекла веома успешно. Изазвано је огромно одушевљење свих ученица и запослених припадница лепшег пола у нашој школи. Ученички парламент се захваљује на подршци и позитивној енергији која се ширила ходницима школе током акције!

23.02.2017.

ПОНОВО РАДИ БИОСКОП!

Још једна акција Ученичког парламента Земунске гимназије је званично отпочела! Овог пута, у питању је школски биоскоп.

Биоскоп је почео са радом 22. фебруара пројекцијом филма Whiplash. Ово је био први у низу филмова који су одабрани од стране групе ученика и професора који су за ово задужени. На пројекцији било је пуно публике која је уживала у филму и дружењу, а Ученички парламент се нада да је ово само почетак!

Биоскоп ће наставити са радом до краја школске године, а сви заинтересовани ће ускоро бити обавештени о следећем филму.

Хвала свима који су подржали акцију и још једном позивамо оне који нису били у могућности да овај догађај увеличају својим пристуством, да то ураде првом следећом приликом!

14.02.2017.

Дан заљубљених у Земунској гимназији

Љубав, увек је проналазила начин да се увуче у зидове сваке школе. Велике школске љубави, симпатије, смех и сузе је оно што заувек остаје у нама. Поводом Дана заљубљених, 14. фебруара у Земунској гимназији је пружена прилика сваком ђаку и професору да подели своју нежнију страну. Анонимне или оне храбрије поруке током целог дана убациване су у шарене кутије постављене у згради Земунске гимназије. Прикупљено је око 80 писама од којих су се најлепша нашла на огласној табли Ученичког парламента!

Хвала свима који су подржали ову акцију и употпунили атмосферу најнежнијег празника!

30.12.2016.

Учини некога радосним

Да уочи празника неког треба усрећити је опште познато. Ове године Ученички парламент Земунске гимназије је одлучио да своју срећу подели са онима којима је најтеже. Уједињени са неколико београдских гимназија покренули смо акцију под називом ,,Учини некога радосним”, током које смо прикупили поклон пакетиће како би улепшали новогодишње празнике деци која бораве у Тиршовој, Институту за мајку и дете, Дому Драгутин Филиповић Јуса, Звечанској и Дому Моша Пијаде. Ђаци су сакупљали слаткише, сланише, играчке, бојанке, свеске и књиге. Пакетићи су подељени малишанима 30. децембра, пред прославу Нове године. У акцији су учествовале Ученички парламенти Петеф, Десете, Девете, Прве, Четврте и Земунске гимназије. Сакупљено је више од 250 пакетића.

Одушевљени успехом ове, радујемо се будућим заједничким акцијама!

01.12.2016.

Светски дан борбе против сиде

Једна од најбитнијих делатности парламента јесу организације различитих предавања. Наравно, чињеница да су наши ђаци увек заинтересовани и спремни да усвоје нова знања и искуства је оно што нас покреће, а овакве акције чини живим и радосним за ђаке и предаваче. Поводом обележавања Светског дана борбе против сиде, 1.децембра, Тим за информисање и координацију је организовао предавање у свечаној сали школе. Вршњачки едукатори из Панчева радо су се одазвали на позив и дошли да на занимљив начин ученике наше школе науче основно о једном од великих проблема данашњице. Хвала им и надамо се да се наше дружење неће завршити на овоме!

28.12.2016.

Квиз Спортиша

Поред акција хуманитарног и образовног типа трудимо се да увек негујемо добро расположење и другарство међу нашим ученицима. По први пут Ученички парламент Земунске гимназије одлучио је да пружи нови вид забаве у оквиру наше школе. У питању је спортски квиз, Спортиша! На овај начин пружена је прилика свим ђацима да покажу своје знање и тиме се истакну у нечему другачијем. Одзив и атмосфера били су на високом нивоу. Такмичарски дух, фер-плеј и смех обележили су овогодишње такмичење. Прво место поделили су ученици 4-8 и 4-1. С обзиром да је квиз био веома успешан, наставићемо са његовим одржавањем и у наредним годинама!

20.11.2016.

Будимо хумани

БУДИМО ХУМАНИ је акција хуманитарног карактера организована од стране Парламента Земунске гимназије. Бивши ученик наше школе се нашао у тешком здравственом стању. За његово лечење породици је била неопходна новчана помоћ. Наши ученици показали су изузетну организованост, солидарност и спремност да се помогне. Тиме смо још једном показали колико срце има наша школа! Прикупљено је 160 000 динара и уплаћено на рачун намењен скупљању средстава за лечење нашег бившег ученика Александра Новаковића.

Надамо се да ће се традиција помагања другима у невољи пренети и на будуће генерације!

Упис

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Академик Милош Ђурић (1892-1967.) предавао је у Земунској гимназији латински језик (1920-1923.), а у огромној активности професора Ђурића, која износи неколико стотина публикација, сажето је велико енциклопедијско знање.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.