30.04.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

У СКЛОПУ ПРОСЛАВЕ 210 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА

У склопу прославе 210 година од почетка Првог српског устанка, ученици III1 са професорком историје Јасмином Перишић, урадили су истраживачки пројекат који су уобличили у форми семинарског рада, посвећеног истакнутим устаницима Српске револуције. Ученици су истраживали о устаницима који су се показали као храбри, талентовани, мудри, који су представљали симбол нашег будућег духовног, културног и државног јединства. Занимало их је колико су те личности данас заступљене, кроз улице, споменике, литературу. Једном речју колико је сећање на њих данас живо.

Ученици су пажљиво осмислили композицију свог рада, износећи у њему и своје мишљење. Етапе рада представљене су кроз његов садржај, а извори информација дати су на крају. Пример семинарског рада можете прочитати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

„Не постоји ништа узбудљивије од повратка на место које је остало у човеку, и носи се као драгоценост. Нису у питању само рачи и осећања, већ нешто неизрециво, оно што човеку казује да је тамо где заправо треба да буде. Сваки повратак у Гимназију је само долазак на то место са којег никада нисам отишао.“ (Давид Албахари 31.03.1997.)

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.