30.04.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

У СКЛОПУ ПРОСЛАВЕ 210 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА

У склопу прославе 210 година од почетка Првог српског устанка, ученици III1 са професорком историје Јасмином Перишић, урадили су истраживачки пројекат који су уобличили у форми семинарског рада, посвећеног истакнутим устаницима Српске револуције. Ученици су истраживали о устаницима који су се показали као храбри, талентовани, мудри, који су представљали симбол нашег будућег духовног, културног и државног јединства. Занимало их је колико су те личности данас заступљене, кроз улице, споменике, литературу. Једном речју колико је сећање на њих данас живо.

Ученици су пажљиво осмислили композицију свог рада, износећи у њему и своје мишљење. Етапе рада представљене су кроз његов садржај, а извори информација дати су на крају. Пример семинарског рада можете прочитати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

Erasmus+

NEDELJA FILOZOFIJE

Упис

Занимљива чињеница

Сликарка, преводилац Ремарка и Томаса Мана, писац историјата Земунске гимназије (1858-1941.) ученица и професор наше школе, Каћуша Малетин, имала је потпуно право да у тексту о Гимназији напише следеће редове: „Висок је био културни ниво наставника.Често је у наставничком збору и по пет-шест наставника са степеном доктора наука...Није необично да се три наставника после наставе заједно враћају кући, али је редак случај какав је био уЗемуну, да се три наставника веронауке (Сава Теодоровић, др Иво Краљевић и рабин др Хинко Урбах), улицом шетају и разговарају једног дана латински, другог дана грчки, а трећег дана хебрејски. Већ и сама чињеница да стари Земунци памте ове ‘мандаринске разговоре' говори о угледу који су уживали професори земунске гимназије код грађана”.

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.