30.04.2014.

PRETRAGA
Поделите ову страну:

У СКЛОПУ ПРОСЛАВЕ 210 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА

У склопу прославе 210 година од почетка Првог српског устанка, ученици III1 са професорком историје Јасмином Перишић, урадили су истраживачки пројекат који су уобличили у форми семинарског рада, посвећеног истакнутим устаницима Српске револуције. Ученици су истраживали о устаницима који су се показали као храбри, талентовани, мудри, који су представљали симбол нашег будућег духовног, културног и државног јединства. Занимало их је колико су те личности данас заступљене, кроз улице, споменике, литературу. Једном речју колико је сећање на њих данас живо.

Ученици су пажљиво осмислили композицију свог рада, износећи у њему и своје мишљење. Етапе рада представљене су кроз његов садржај, а извори информација дати су на крају. Пример семинарског рада можете прочитати овде.

Упис

vazna obavestenja o radu skole za vreme vanrednog stanja

NEDELJA FILOZOFIJE

Erasmus+

Упис

Занимљива чињеница

Записано је да су, у век и по дугом животу, у школи стасавали и даље име школе проносили: књижевници и преводилоци – поред поменутих Милоша Ђурића и Рашка Димитријевића, поињемо Миховила Комбола, Кирила Тарановског, Оту Бихаљи Мерина, Милоша Бандића, Жарка Радаковића, Зорана Живковића, Душана Иванића, Наду Маринковић и Србу Митровића...

© Земунска гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: КИО д.о.о.